„Four Day Weekend”, trupă din Texas bazată pe comedie de improvizație, a început într-un apartament murdar, fără electricitate. Patru prieteni stăteau împreună, în întuneric, analizând viitorul carierei lor. Fiind la un pas de șomaj, lucrurile nu păreau așa de frumoase iar ei, fiind lipsiți de credință, aveau sa trăiască ceva uimitor.

În cartea „ Happy Accidents: The Transformative Power of “Yes, And” at Work and in Life”, autorii David Ahearn, Frank Ford, și David Wilk, ne impărtășesc traiectoria lor profesională, pornind cu începuturile lor umile ca o trupă săptămânală de comedie, spre vânzarea tuturor biletelor în teatre și chiar interpretări pentru fostul președinte Barack Obama.

Fondatorii „Four Day Weekend„ ne arată cum să adoptăm o mentalitate pozitivă, cu ajutorul căreia ulterior să devenim mai deschiși în ceea ce privește oportunitățile și să refuzăm să ne lăsăm conduși de frică. Această schimbare în felul nostru de a gândi poate să inspire încredere în propriile puteri, nu numai în domeniul afacerilor și în creșterea profesională, cât și în dezvoltarea personală și a succesului.

“Cum?” vă întrebați.. Prin adoptarea filozofiei “yes, and” – principiul fundamental al dezvoltării. Se pare că doar printr-o schimbare de cuvinte se pot obține relaționări, colaborări mai bune și astfel posibilități fără sfârșit.

În improvizație, sintagma “yes, and” este o regulă nescrisă, care încurajează participanții să accepte și ideile altor participanți, și să se adapteze. În loc să refuze sugestia, ceea ce nu duce la nici un rezultat, constată că acceptarea ideii le oferă noi oportunități.

Haideți să ne acordăm un minut de gândire, să ne reamintim de câte ori cineva ne-a sugerat ceva, noi refuzând instant ideea respectivă. Adevărul este că omul este conceput să zică nu, în cele mai multe cazuri, datorită fricii. Reacțile noastre sunt de obicei conduse de teama faptului că ideea sau proiectul respectiv nu se va materializa, dar sunt influențate și o frică genarală de necunoscut.

Acest principiu de improvizație poate fi implementat ușor în viețile noastre de zi cu zi, chiar și la locul de muncă, pentru a construi relații mai puternice, punând valoare pe contribuția altor oameni.

Cât de greu ar putea fi? Doar gandiți-vă, ne petrecem o mare parte din timp improvizând în fiecare zi a vieții.

Ideea este că practicând repetarea cuvintelor “yes, and”, în loc de a spune obișnuitul “Nu”, incepem să vedem greșelile, erorile și provocările ca “happy accidents”.

“Happy accidents” sunt evenimentele neașteptate de-a lungul vieții noastre, care produc rezultate inimaginabile.

Fondatorii „Four Day Weekend’’ au beneficiat de punerea în practică a filozofiei și au avut parte de un succes pe care nu îl credeau posibil. De la a pune la îndoială stilul lor de viață din trecut, de acum 20 de ani, au reușit să creeze o afacere profitabilă, cu toate că în acea perioadă era criza financiară din 2008.

Ahearn, Ford si Wilk au explorat și conceptul ROI, “Return on Improvisation”.

Conceptul “group mind” în improvizație înseamnă a pune valoare pe sugestiile celorlalți, construind astfel încredere, apartenență, loialitate și pasiune. Și care este principalul lucru care tinde spre inovație? Pasiunea.

In cartea “Happy accidents”, formația „Four Day Weekend’’ ne invită să devenim mai deschiși la minte, să avem o viziune mai largă, să dezvoltăm și să creăm relații de suport care să ne conducă spre succes.

Incearcă! Pornește cu începutul. Data viitoare când înclini din instinct să refuzi ceva anume, orice, spune da în schimb. Încearcă de câteva ori. La sfârșitul zilei, analizează și reflectă asupra zilei influențate de cuvântul “da”. Universul va găsi mereu o metodă de a te răsplăti.

 

Articol preluat si tradus de pe: https://www.goalcast.com/2018/09/05/happy-accidents-reframe-mindset/

 

Open chat