Ce este Functional Movement Screen (FMS)?

Functional Movement Screen (FMS) este un sistem de evaluare folosit la identificarea asimetriilor  care duc la deficiențe de mișcare funcțională , ajutând la combaterea acestora.

În ce constă evaluarea Functional Movement Screen (FMS)?

Există limitări semnificative sau dezechilibre atât în partea dreaptă cât și în partea stângă a corpului, la unii indivizi, la niveluri de bază foarte importante.

 

Functional Movement Screen (FMS) dispune de șapte modele fundamentale de mișcare, aceste șapte teste utilizând o varietate de poziții și mișcări care ofera baza pentru acțiunile atletice mai complexe cât si pentru o  realizare eficientă a acestora.

 

 

Functional Movement Screen -FMS-

1) DEEP SQUAT – evaluează mobilitatea bilaterală, simetrică și funcțională a șoldurilor, genunchiului și a gleznelor;

2) HURDLE STEP – examinează mecanica corporală în timpul modelului asimetric al unei mișcări de pășire;

3) IN-LINE LUNGE  – provoacă trunchiul și extremitățile corpului să reziste rotației și să mențină o aliniere corectă;

4) ACTIVE STRAIGHT LEG RAISE – determină flexibilitatea activă și flexibilitatea mușchiului gambei, menținând în același timp un pelvis stabil;

5) TRUNK STABILITY PUSH UP – evaluează abilitatea sportivului de a stabiliza coloana pe parcursul unei mișcări a trenului superior în lanț kinetic închis.

6) ROTARY STABILITY  -evaluează stabilitatea trunchiului pe mai multe planuri în timp ce extremitățile superioare și inferioare sunt în mișcare combinată;

7) SHOULDER MOBILITY – evaluează gama bilaterală a mișcării umărului, mobilitatea scapulo – humerală extensia toracică a coloanei vertebrale;

FMS  -Functional Movement Screen. Află mai multe despre starea ta fizică.

În urma acestei evaluări se stabilește un plan de antrenament personalizat în funcție de necesitatile sportivului.

Dacă dorești să  te testezi  și să afli mai multe detalii despre condiția ta fizică și cum poate ea fi îmbunătățită, contactează-ne!

Open chat