Ce este motivația?

Motivația este o forță interioară care determină toate aspectele comportamentului nostru. Are impact asupra modului în care gândim, simțim și interacționăm cu ceilalți. În sport, motivația ridicată este privită ca o condiție esențială pentru ca un sportiv să ajungă la potențial maxim și chiar să se autodepășească.

Un lucru important de reținut este că motivația intrinsecă va fi mereu mai puternică decât cea extrinsecă.

 

Motivația – importanța motivației în sport

Motivația este fundația tuturor eforturilor și realizărilor sportive. Fără dorința și hotărârea de a vă îmbunătăți performanțele, toți ceilalți factori mentali, încrederea, concentrarea și emoțiile sunt lipsite de sens. Pentru a deveni cel mai bun sportiv trebuie să fii motivat să faci ceea ce este nevoie pentru a-ți maximiza abilitățile și pentru a-ți atinge obiectivele.

Motivația în sport este atât de importantă, deoarece trebuie să fiți dispuși să lucrați din greu în fața oboselii, plictiselii, durerii și dorinței de a face alte lucruri.

ABC-ul spre succes – Motivația: primul pas

Motivația va influența întreaga performanță sportivă a dumneavoastră: condiția fizică, pregătirea tehnică și tactică, pregătirea psihică și stilul de viață general, inclusiv somnul, dieta, școala sau locul de muncă și relațiile.

O modalitate de a vă ajuta să deveniți mai auto-motivat este să stabiliți obiective și să vă mențineți angajamentul de a le atinge.

Stabilirea obiectivelor este esențială pentru succesul atât în calitate de sportiv cât și în viață. Este important să rămâneți hotărât, să vă evaluați și să vă modificați obiectivele atunci când este necesar.

Cu alte cuvinte, sportivul care este cel mai motivat să câștige, va câștiga!

Open chat