Succesul nu este un accident și pentru a-ți atinge obiectivele și visele, ai nevoie de motivație și perseverență.
Dar de unde vine motivația?
O echipă internațională de cercetători condusă de oameni de știință de la Universitatea Tehnică din Munchen (TUM) a identificat circuitul neural din creierul muștelor de fructe, intrebandu-se cum acestea pot să funcționeze cât se poate de bine atunci când caută hrană.
Mirosul de oțet sau de fructe permite mușculițelor să meargă mai repede. Pentru a ajunge la mâncare, acestea rulează până la epuizare. Dar, în ciuda eforturilor lor, nu se apropie mai mult de obiectivul lor: în laboratorul TUM School of Life Sciences Weihenstephan, corpurile superioare ale muștelor sunt fixate pe loc, iar muștele aleargă fără a ajunge nicăieri .
Experimentele arată că indivizii înfometați își continuă creșterea performanței – ei rulează până la nouă metri pe minut. Mușculițele fructelor, care sunt pline, renunță mult mai repede “, relatează un cercetător. . .
„Acest lucru dovedește că, chiar și organismele simple prezintă rezistență și perseverență – până în prezent, aceste calități erau considerate a fi rezervate oamenilor și altor organisme superioare.”
Împreună cu Julijana Gjorgjieva, profesor de neuroștiință computațională la TUM și lider de grup la Institutul Max Planck pentru Cercetarea creierului din Frankfurt, precum și o echipă internațională și interdisciplinară de cercetători, Grunwald Kadow a identificat un circuit neuronal în creierul musculiței, care controlează acest tip de perseverență.
Nu este o coincidență faptul că cercetătorii au investigat motivația muștelor de fructe. “Creierul acestor musculițe are de un milion de ori mai putine celule nervoase decat creierul uman. Acest lucru te ajută să cum se comportă face un neuron individual ”, explică profesorul. . .
„În acest fel, suntem capabili să înțelegem principiile circuitelor neuronale care constituie, de asemenea, baza funcției creierului complex.”
Puterea Neuronilor
Pentru a identifica circuitul neural care este responsabil de motivație, echipa a folosit diverse tehnici: în primul rând, a fost creat un model matematic care simulează interacțiunea stimulilor externi și interni, de exemplu, mirosul de oțet și foame.
În următoarea etapă, neurologii din TUM au identificat rețeaua de interes pentru creierul muștei de fructe, în cooperare cu colegii din SUA și Marea Britanie. Acest lucru a fost realizat cu ajutorul microscopiei electronice, precum și a imaginii in vivo și a experimentelor comportamentale.
Rezultatul: Circuitul neuronal este situat în centrul de învățare și de memorie al creierului musculiței, acesta fiind controlat de cei doi neurotransmițători: dopamină și octopamină, care sunt legate de noradrenalina umană. Dopamina crește activitatea circuitului, ceea ce crește motivația; iar octopamina reduce dorința de a depune efort. Deoarece acești neurotransmițători și circuitele corespunzătoare există și în creierul mamiferelor, putem presupune că mecanisme similare decid dacă să continue sau să se oprească.
Pe termen lung, cercetătorii speră că descoperirile lor vor ajuta să înțeleagă de ce interacțiunea neuronilor și a substanțelor de mesagerie din creier scapă de sub control și duc la dependență.
În zilele noastre, nu există atât de multe amenințări reale pentru supraviețuirea noastră imediată. Cu toate acestea, în interiorul creierului tău, ai același circuit de teamă pe care îl avea strămoșul tău de peșteră. Așa că, în loc să se dezlănțuie la descoperirea unui tigru, corpul tău răspunde la terorismele mai moderne (adică teama de a vorbi în public, teama de eșec, frica de judecată).
Declanșatorul este diferit, dar răspunsul este același. Mintea ta subconștientă nu știe diferența dintre ceva care este real sau ceva care îți este în imaginație.
Din fericire, ești șeful creierului tău!
Sursa: https://blog.myneurogym.com/
Recent Comments