Ce este vederea periferică?

Vederea periferică reprezintă capacitatea de a observa lucruri care nu se află în centrul câmpului vizual.Principalalele funcții ale vederii periferice sunt: recunoașterea unor structuri și forme bine cunoscute, fără a fi nevoie de concentrare pe linia vederii; identificarea formelor și mișcărilor similare și furnizarea de senzații care formează fundalul unei percepții vizuale detaliate.

 

Vederea periferică în sport. Cât de importantă este aceasta?

Vederea periferică bună este un atribut frecvent neglijat. Antrenarea acesteia ar trebui să fie adaptată în funcție de sportul practicat.

Creierul utilizează vederea periferică pentru a detecta atât mișcarea propriului corp cât și mișcarea obiectelor din jurul tău. Datorită conexiunii ochi-creier, vederea periferică este direct asociată cu anticiparea și viteza de reacție, aspect important în cariera unui sportiv.

 

 

Cum te poate ajuta Acumen să îți îmbunătățești vederea periferică?

 

Unul dintre tool-urile de antrenare a vederii periferice este Senaptec Sensory Station.

Senaptec-ul este un dispozitiv de evaluare, analiză și instruire senzorială,de ultimă generație, conceput pentru a evalua abilitatile  vizuale ale sportivului, acestuia fiindu-i testați  10 parametrii diferiți.

În cadrul evaluării este folosită o aplicație personalizată care comunică direct cu monitoarele de înaltă definiție și touch screen integrate în unitate.  Rezultatele  pot fi comparate instantaneu cu cele ale altor sportivi din aceiași ramură de sport din baza de date a Senaptec Sensory Station. Astfel îți poți compara rezultatele cu sportivi din întreaga lume.

Fiecare raport de performanță Senaptec Sensory Station identifică zonele de îmbunătățire și recomandă un program de antrenament special care stimulează și îmbunătățește vederea periferică si nu numai.

Dacă dorești să testezi acest soft și să afli mai multe detalii , contactează-ne!

Open chat