#Atitudini: curajul

curajul

Ce este curajul? Curajul, ca și succesul, se invață. Este rezultatul multor eșecuri repetate, a unei voințe neînfricate și a unor ambiții pe masură.

Curajul este o capabilitate mentală, nu emoțională.

Cum dobândești curajul și încrederea în propriile forțe?

Frica este un răspuns natural la diverși stimuli pe care îi percepem ca fiind negativi pentru noi înșine. Ieșirea din zona de confort este o modalitate excelentă de a învăța curajul.

Ar trebui să valorificăm fiecare circumstanță în care putem manifesta un act de curaj. Eșecul este prețul dezvoltării personale.

Curajul – o treaptă importantă către performanță

Asumarea riscurilor este esențială pentru dezvoltarea și succesul sportivului în sportul practicat de el. Făcând acest lucru se vor deschide noi oportunități spre succes. În fiecare sport, există momente când trebuie să ne afirmăm și să acționăm sub presiune sau să facem ceva ce nu facem în mod normal. Acesta este momentul potrivit să ne găsim curajul.

Trebuie să avem curajul să continuăm să reușim – aceasta este atitudinea cea mai bună pe care o poate avea orice sportiv.

Cei mai buni sportivi de performanță nu par să-și piardă încrederea în sine dacă nu reușesc. Continuă să se ridice și să încerce din nou și din nou.

Curajul vine din adâncul nostru – implică gândire, concentrare și atitudine – curajul este dorința și pasiunea – curajul este alegerea ta – ai curaj?

Open chat