Skip to main content

Picioarele noastre se umflă din cauza retenției de apă sau din cauza inflamării țesuturilor bolnave. Cauzele acestui eveniment pot fi variate: de la statul prelungit în picioare și până la leziuni sau afecțiuni mai serioase, precum bolile de inimă.

Picioare umflate

Piciore umflate: CAUZE

Edemul periferic reprezintă umflarea picioarelor provocată de retenția de apă. Acesta apare atunci când petrecem prea mult timp în picioare sau prea mult timp stând jos, de exemplu atunci când călătorim cu avionul. Persoanele supraponderale, cele sedentare sau cele care poartă șosete stânse sunt predispuse, de asemenea, să aibă picioare umflate.

Uneori, cazurile de picioare umflate sunt declanșate de o inflamație. Aceasta este un răspuns normal al corpului care apare în urma unui traumatism sau a unei afecțiuni, care determină umflarea picioarelor. Inflamația este însoțită, de obicei, de durere, fiind o consecință a:

 • Celulitei
 • Fracturii piciorului
 • Artritei reumatoide
 • Rupturii de tendon ahilian
 • Traumatismului la nivelul ligamentului încrucișat anterior (LIA)
 • Gonartrozei (Artroza genunchiului)
 • Unei entorse la nivelul gleznei

Picioare umflate: RECOMANDĂRI

Picioare umflate Doctor

 

Dacă și tu te încadrezi în categoria celor care au picioare umflate, este bine să faci o vizită la medic pentru a evita complicațiile.

Cu toate aceastea, este bine ca până la discuția cu doctorul, să iei în considerare următoarele sfaturi:

 

 • Redu cantitatea de sare din alimentație
 • La culcare, pune-ți o pernă sub piciore pentru a reduce edemul
 • Poți folosi ciorapi de compresie elastici, dar evită ciorapii foarte strânși pe picior
 • În cazul în care trebuie să stai jos o periaodă lungă de timp, fă pauza frecvente și miscă-te; în caz contrar, dacă trebuie să stai în picioare mai mult timp, așează-te din când în când

Picioare umflate: TRATAMENT

Terapia cu Vacuum Intermitent prin echipamentul Vacumed/Vacusport vine în ajutorul nostru prin prevenirea și tratarea problemelor legate de circulația sanguină periferică, fiind un instrument terapeutic de recuperare valoros.

Ce este Vacumed/Vacusport?

Terapia cu Vacuum Intermitent are la origine cercetările medicale ale NASA în ceea ce privesc efectele spațiului cosmic asupra sănătății umane. Mai precis, astronauții trebuie supuși la fiecare 10 ore unei presiuni mai mici decât cea atmosferică pentru a se asigura o circulație sanguină corespunzătoate la nivelul membrelor inferioare, în condițiile unei gravități foarte scăzute sau inexistentă.

Picioare umflate Vacumed

Ca principiu, terapia cu Vacuum Intermitent constă în aplicarea alternativă a unei presiuni negative, urmată de o presiune pozitivă. Se urmărește astfel crearea unui ciclu de dilatare-comprimare vasculară, având ca efecte stimularea sistemului cardiovascular.

Printre principalele avantaje ale acestei terapii se numără:

 • Este o terapie non-invazivă, riscul de complicații ulterioare fiind minim
 • Indiferent de gravitatea sau de natura afecțiunii, nu provoacă nicio durere
 • Are o enormă experiență terapeutică, demonstrată chiar de NASA

Picioare umflate: TRATARE CU AJUTORUL TERAPIEI CU VACUUM INTERMITENT PRIN ECHIPAMENTUL VACUMED/VACUSPORT

Picioare umflate Circulatie pozitivaPentru a trata această afecțiune, recomandarea specialiștilor noștrii este terapia cu Vacuum Intermitent Vacumed/Vacusport timp de zece zile, frecvența ședințelor fiind de două pe zi la diferență de 6 ore.

Picioare umflate Circulatie negativa

Cum se desfășoară o ședință de terapie Vacumed/Vacusport?

Echipamentul Vacumed/Vacusport Flow Regeneration System are o formă cilindrică, cu unul din capete închis, iar celălalt fiind prevăzut cu un dispozitiv de etanșare sub formă de iris. Înainte de tratament, trebuie să fie îndepărtate cureaua, pantofii și toate obiectele din buzunare. Apoi, întins pe spate, se intră în aparat cu picioarele și partea inferioară a trunchiului, până la nivelul coastelor. Odată etanșat, Vacumed/Vacusport va porni variații de presiune conform programului stabilit de terapeut, îndeplinind astfel rolul unei a doua inimi.

 

Sesiunea durează 30-40 de minute, timp în care pacientul de relaxează. Sesiunea este lipsită de durere sau de zgomot, iar persoanele care suferă de claustrofobie nu sunt afectate.

După remediarea problemei, sunt recomandate una sau două sedințe pe săptamână pentru a preveni redezvoltarea afecțiunii.

Știai că?

Picioare umflate Vacumed AcumenTerapia cu Vacuum Intermitent este recomandată atât persoanelor care suferă de diferite afecțiuni, cât și persoanelor sănătoase pentru prevenirea viitoarelor posibile boli.

Pe lângă tratarea picioarelor umplate, Vacumed/Vacusport poate ajuta la:

 • Varice
 • Ulcere
 • Diabet
 • Inflatații post-chirurgicale sau post-traumatism
 • Dureri cronice de piciore
 • Sindromul „picioarelor neliniștite”

De asemenea, această terapie este des folosită de sportivii de performanță, ajutând la refacerea după efort și la creșterea performanței sportive.

Pentru mai multe detalii sau programări, ne puteți găsi aici.

Leave a Reply