Skip to main content

Dedicare.

Dedicarea și angajamentul provin din dorința de a obține succes. În sport, ai nevoie sa să îți stabilești obiective de scurtă și lungă durată, realiste, care să îți ghideze calea spre succes.

Este esențial să fi dedicat acestor obiective, ca să poți excela la cele mai înalte nivele. Dedicarea este voința de a lucra la realizarea obiectivelor. Pentru a-ți atinge potențialul de sportiv, trebuie să ai o etică puternică de lucru și o convingere care să susțină reușita.

Dedicarea maximă – impactul în antrenamentul sportiv

jogging 2343558 1920

Antrenamentul  sportivilor de a-și dezvolta performanțele aduce o serie de provocări unice și probabil că cea mai mare provocare este asociată cu nivelul de dedicare al sportivilor.

Dedicarea maximă în sport devine evidentă pe măsură ce progresează în programul de antrenament, observând tot ceea ce sportivul este dispus să facă singur pentru a-și îmbunătăți performanțele.

Important este ca sportivii să poată susține motivația an după an din momentul în care încep un program de formare structurat.

Factori care pot influența dedicarea unui sportiv

  • Presiunea nerealistă la o vârstă fragedă : Prea des, unele dintre așteptările pe care le au părinții sportivilor tineri sunt destul de surprinzătoare. “Fiul / fiica mea este un sportiv natural este cel/cea mai bun/bună”. Realitatea este că puțină prioritate poate fi acordată îmbunătățirii abilităților fizice atunci când credezi că ești mai bun decât adversarii tăi sau când în permanență auzi că ești cel mai bun.
  • Lipsa antrenorilor de calitate : Foarte multe programe la nivelul tineretului au o mentalitate “câștigă cu orice preț”. Acest lucru are un impact extrem de negativ asupra dezvoltării abilităților fizice și motorii deoarece acestea devin obiective secundare. Antrenorii cu puțină experiență, nici o educație de adaptare fiziologică sau de dezvoltare a aptitudinilor sunt adesea responsabili pentru eșecul acestor sportivi.
  • Dorința de sacrificiu : Majoritatea sportivilor nu își pot atinge niciodată adevăratul potențial, deoarece gândul de a sacrifica X, Y sau Z pentru a atinge succesul este ceva ce nu sunt dispuși să facă în mod consecvent sau chiar deloc. Poți avea cei mai mari antrenori și cele mai bune antrenamente din lume, dar dacă nu ești dispus să te angajezi în acest proces, potențialul tău va suferi consecințele.

Leave a Reply