Skip to main content

Ce este optimismul?

Optimismul ţine de partea morală, de gândire, de mentalitate şi se bazează pe încrederea în faptul că în spatele unui „lucru rău”, există binele. Optimismul este un concept al gândirii pozitive.

optimismPrincipalul avantaj al unui stil de gândire optimist

Este mult mai probabil să fii persistent și foarte dedicat acțiunilor pe care le desfășori, să devii nerăbdator să observi rezultatele, așteptările tale fiind pozitive.

Atâta timp cât realizezi că performanțele nereușite sunt ceva temporar, respectul tău de sine nu este afectat deoarece îți setezi mintea să se lase condusă de aspectele pozitive, nu de cele negative.

Ce impact are optimismul în sport?

Conștientizând că ai o performanță bună pentru că ești talentat și nu pentru că joci într-o echipă bună sau pentru că ai avut noroc, vei căpăta încredere de sine și vei realiza că ești capabil de viitoare performanțe pozitive. Vei avea maigandeste optimist multă încredere în propriile forțe și mereu vei înclina spre a vedea partea plină a paharului.

Optimismul s-a dovedit a fi corelat pozitiv cu măsurile de organizare mentală printre sportivi. Similar cu constatările din alte domenii, sportivii cu un nivel ridicat de optimism raportează o utilizare mai mare a strategiilor de abordare precum analiza logică, efortul sporit și utilizarea mai mică a strategiilor de evitare precum dezangajarea, ezitarea atunci când se confruntă cu dificultăți.

Optimismul și speranța sunt asociate cu performanțe mai bune și cu mai puțin stres și demoralizare.

Leave a Reply