Skip to main content

Managementul timpului și importanța acestuia

managementul timpului 2

Managementul timpului este foarte important în dezvoltarea sportivilor de performanță. Pentru ca managementul timpului să fie eficient, trebuie să îl îmbini cu managementul energiei.

Secretul este să îți direcționezi energia astfel încât aceasta să îți ajungă toată ziua, iar vârful acesteia este, desigur, dimineața. Valorificarea timpului depinde de câtă energie investim în respectivul timp alocat, în respectiva activitate.

4 pași pentru un management al timpului eficient

  1. În primul rând nu este recomandat să te implici în nici un fel de activitate dacă nu ai măcar câteva ore libere pe săptămână. Oportunitatea poate fi minunată, dar dacă vei merge înainte și te vei înscrie atunci când ai deja un program mult prea încărcat, vei dezamăgi nu numai echipa care se bazează pe tine, ci pe tine însuți.managementul timpului 3
  2. Ar trebui să fii foarte clar cu privire la sarcinile și responsabilitățile tale. Un lucru eficient ar fi să îți scrii tot programul pe o bucată de hârtie. Atunci când ai programul în față este mult mai ușor să îți organizezi timpul și nu riști să uiți vreuna din îndatoririle pe care le ai.
  3. Trebuie să planifici zilele săptămânii astfel încât dacă ai lunea rezervată pentru antrenament, atunci respectă acest lucru. Pe de altă parte, poți planifica anumite momente în timpul săptămânii dedicate evoluției tale sportive. Programurile sunt uneori greu de ținut, dar dacă o faci, vei descoperi că toate activitățile tale se vor desfășura din ce în ce mai eficient.
  4. Prioritizarea te va ajuta să reușești. Sunt toate lucrurile pe care intenționezi să le îndeplinești sarcini prioritare? Ce te vor ajuta să realizezi aceste lucruri? Mai întâi acordă timp priorităților, după care încearcă să introduci și celelalte activități în program.

Managementul timpului în sport

managementul timpului 1

Managementul timpului în sport este un factor de succes critic și necesită să ai disciplină pentru a-ți putea planifica zilele și pentru a putea obține rezultatele necesare.

Cel mai important este sa te simți bine practicând sportul respectiv, iar acest lucru te  va motiva să acorzi mult mai mult timp acestei activități, să depui mai mult efort pentru a îndeplini sarcinile pe care le ai și vei putea chiar să îți influențezi pozitiv colegii.

Tu reușești să îți  valorifici timpul?

Leave a Reply