Skip to main content

Astăzi vom avea plăcerea să discutăm cu Neacșa Erik Adrian, jucător profesionist de tenis, component al Clubului Dinamo București și al Lotului Național de Tenis Under 12.

Neacsa Erik 2Pasiunea pentru tenis a fost insuflată de la tatăl lui, care la vârsta de 4 ani și jumătate l-a dus la primele antrenamente. Atunci Erik a avut ocazia de a ține în mană prima lui rachetă de tenis. Acest sport l-a fascinat și, rapid, s-a îndragostit de el.

Erik și-a început cariera la Daimon Club. Acolo a cunoscut tenisul și a învățat bazele acestuia. În 2017 s-a mutat la Academia de Tenis Victor Hănescu, unde a continuat aprofundarea acestui sport. Acum, el este component al Clubului Dinamo Bucuresti.

Prima competiție la care a participat a avut loc la Brăila în anul 2017. Printre cele mai importante competiții la care a participat se numără:

  • Selecția Națională Under 11, 2020
  • Lemon Bowl, Italia, 2020-2021
  • Selecția Națională Under 12, 2021
  • Selecția Națională Under 13, 2021
  • Soul Cup, Istanbul, 2021
  • HAI Cup, Arad, 2021

Cum a fost până acum parcursul tău în lumea tenisului?

Am avut un parcurs bun, chiar foarte bun. Mi-am facut mulți prieteni în lumea tenisului.

Cea mai mare reușită a mea este că, anul acesta, am intrat în Lotul Național de Tenis Under 12. În acel moment era un lucru wow că am ajuns acolo, eram foarte mândru de mine ca reușisem sa fac acest lucru. Îi știam pe ceilalți copii din lot, sunt prietenii mei, iar antrenorul federal este tatăl unuia dintre baieti.

Turneul cu cea mai mare notorietate la care am participat la nivel internațional a fost Lemon Bowl în Italia, în 2020-2021. A fost foarte mișto deoarece turneul a fost chiar în perioada Revelionului.

Cel mai important trofeu câștigat de mine este Tennis Europe HAI Cup, la Arad, Categoria 1.

HAI Cup 1Ai vreun ritual înainte de meci?

Nu pot să zic că am vreun ritual propriu-zis, însă nu joc niciodată cu șosete negre. Am pierdut o dată și de atunci evit să îmi iau la meci șosete de această culoare. 😊

Care este suprafața de joc pe care te descurci cel mai bine?

Cel mai bine mă descurc pe hard, este suprafața mea de joc preferată deoarece mă simt bine pe ea, pentru nivelul la care sunt acum, iar apoi ar fi zgura. Până acum am jucat pe sintetic, zgură și hard.

Spune-mi, te rog, cum arată o zi obișnuită din viața ta?

Mă trezesc devreme și, primul lucru, mănânc. Dacă am timp, fac un antrenament dimineața. Apoi merg la școală. Seara, îmi fac temele și când termin, mă relaxez. Poate mă uit la un film.

Mă antrenez 5 zile din 5: antrenamente de tenis, tehnice, fizice, dar și fizico-mentale, de mobilitate sau mentale, cum sunt și cele pe care le fac la Acumen. În weekend-uri merg la turnee.

Dacă nu am competiții sau antrenamente, ies afară cu prietenii, mă uit la filme sau mă joc pe consolă. Jocul meu preferat pe consolă este Spiderman. Un alt hobby de-al meu, în afară de tenis, este baschetul. Dacă nu aș fi făcut tenis, cel mai probabil aș fi jucat baschet.

image00001Cum te-au ajutat antrenamentele de la Acumen?

Antrenamentele pe care le fac la Acumen m-au ajutat să îmi îmbunătățesc atât partea fizică, cât și cea mentală.

Printre lucruile pe care mi le-am dezvoltat sunt: viteza de reacție, rezistența, coordonarea, dar și forța în picioare și în brațe. Mental coach-ul m-a ajutat foarte mult, mi-am împunătățit mult mentalul și am învățat să îmi stăpânesc emoțiile.

Cum te înțelegi cu colegii tăi?

Mă înțeleg foarte bine cu colegii mei de la școală, sunt prietenii mei. Ieșim și în afara școlii, mergem și ne plimbăm prin parc sau cu bicicletele. Cu cei de la club păstrez doar o relație de colegialitate, nu ies cu ei.

Dacă ai putea lua masa cu oricine, cu cine ți-ai dori?

Aș vrea să iau masa cu Daniil Medvedev. El este jucătorul meu preferat. Probabil am mânca chipsuri. Ăsta este chat meal-ul meu preferat: CHIPSURILE! Orice tip, aromă sau brand. Îmi plac toate chipsurile.

De la fete, cel mai mult îmi place de Emma Răducanu.

Neacsa Erik 3Care sunt planurile tale de viitor și care ar fi următorul pas în cariera ta sportivă?

Următorul pas ar fi să mă duc la o academie mare, unde să mă antrenez cu antrenori de top și cu alți sportivi de top. De asemenea, cel mai mare turneu la care visez să joc este Australian Open.

Acum te antrenezi la Dinamo. Care este academia unde visezi să ajungi?

Patrick Mouratoglou Tennis Academy din Franța! Aceasta este academia la care îmi doresc să ajung. Acolo este un antrenor foarte renumit la care vreau sa ajung.

Spune-mi, dacă ar trebui să te descrii în 3 cuvinte, care ar fi acelea?

ÎNALT

PUTERE

CAP

Ce le transmiți copiilor care își doresc să facă performanță în tenis?

Generației mai mici și viitorilor campioni le pot transmite, în primul rând să se țină de treabă, să fie serioși și să nu se prostească la antrenamente.

“Trebuie să fie dedicați 100% acestui sport.”

Mulțumim Erik pentru interviu și îți dorim mult succes în continuare.

Mai jos v-am lăsat un video unde puteți vedea cum decurg antrenamentele lui Erik la Acumen:

Leave a Reply