Skip to main content

Antrenamentul mental este segmentul de psihologie din sport care se concentrează pe sprijinirea sportivilor în mod specific, ajutându-i pe aceștia să își învinga barierele și să își atinga potențialul maxim.

Antrenament mental. Maximizarea performanței in sport

Încrederea, concentrarea și motivația sunt factori importanți în   performanța fiecărui  sportiv.

Participarea la competiţii este foarte solicitantă, iar în lipsa unei gândiri pozitive şi a unei comunicări eficiente între membrii echipei succesul este mai greu de obţinut. Antrenamentele intense, alimentaţia adecvată şi voinţa nu sunt suficiente pentru a fi performant în acest domeniu. Este nevoie şi de pregătire psihologică pentru a-ți crește capacitatea de concentrare, echilibrul emoţional şi încrederea în sine.

Antrenament mental – componentă a procesului de instruire, alături de pregătirea tehnică, fizică, tactică, nutriție.

Știi care este diferența dintre un sportiv si un sportiv de performanta? Exact…MENTALUL! Sportivii de top au capacitatea de a continua după greșeli, de a își menține încrederea și calmul în fața adversarului și de a se concentra asupra a ceea ce este necesar pentru a executa fiecare activitate cu succes.

Da! Antrenament mental -pentru ca sportivii să profite la maximum de aptitudinile lor, este esențial pentru ei să înțeleagă valoarea îmbunătățirii jocului lor mental.

homesilder 04Stii cat de important este sa beneficiezi de antrenament mental ?

Principiile psihologice, cum ar fi gândirea pozitivă, vizualizarea și setarea obiectivelor, pot fi aplicate în sport pentru a ajuta sportivii să se comporte și să se pregătească pentru competiție.

Cum te poate ajuta Acumen ?

Acumen te ajuta sa iti definesti obiectivele si să incorporezi, din punct de vedere teoretic si practic, instrumentele necesare pentru a te întări mental și a face tot posibilul pentru a-ti atinge scopul.

Prin dezvoltarea și pregătirea psihică vom îmbunătăți performanța astfel încât drumul catre atingerea obiectivelor propuse sa fie parcurs cu incredere, motivație, bucurie și răbdare.

Iti propunem să te confrunți cu tine însuți si sa iei în considerare obiectivele  cele mai ambițioase și realiste pe care crezi ca le poti atinge și să raspunzi cu sinceritate la această întrebare:

“Sunt dispus să mă angajez și să trăiesc antrenând aceste abilitati mentale  de formare dând  100% pentru a-mi îndeplinii visul?

Incearca si tu! Te asteptam!

Leave a Reply