Skip to main content

Cum îți vezi viața desfășurându-se într-un mod ideal atunci când vine vorba de relații și de sănătatea ta? Dar când vine vorba de veniturile tale? De cariera ta? Ești interesat să îți îndeplinești viziunea?

Acestea sunt întrebările importante pe care să ți le adresezi. Dar cel mai important…

Ești implicat să îți îndeplinești obiectivele și visele?

Primul meu mentor și antrenor, Alan Brown, mi-a spus: ” Dacă ești interesat să îți atingi un obiectiv, vei face doar ce este mai convenabil. Cel mai probabil vei găsi scuze și explicații pentru a nu depune munca necesară pentru a crește și a învăța ceea ce trebuie să înveți. Dar dacă ești dedicat vei face orice.”

Aceste cunoștințe au rămas cu mine. Așa că înainte să îmi încep drumul către succes, am învățat importanța dedicării.

Am învățat că dacă ești implicat în a-ți trăi viața așa cum visezi, vei face orice să îți îmbunătățești cunoștințele și abilitățile… și vei deveni cine ai nevoie să devii. Dacă ești dedicat, vei învăța de la oricine doar pentru a-ți îndeplini obiectivele și visele.

7 lecții de viață – cheia succesului tău!

  1. DEDICĂ-TE OBIECTIVELOR ȘI VISELOR TALE

Indiferent ce obiectiv sau viziune ai, stabilește mai întâi dacă ești doar interesat să atingi acest obiectiv sau ești dedicat cu adevărat și dispus să faci orice ca să îl îndeplinești.

  1. ÎNȚELEGE DIFERENȚELE DINTRE A STABILI ȘI A ATINGE UN OBIECTIV

Este o diferență enormă între a stabili obiective și a le atinge.frederik lower tmUgVN6bCAE unsplash

Acesta este un principiu de succes pe care trebuie să îl înțelegi. Care este diferența? A stabili niște obiective reprezintă un exercițiu intelectual și de imaginație pe care creierul tău, mai exact cortexul stâng prefrontal, îl face pentru a decide cum vrei ca viața ta să fie.

Însă atingerea obiectivelor are loc ca rezultat al convingerilor, percepțiilor, obiceiurilor și atitudinilor corecte la nivel non-conștient….acolo unde se regăsesc toate obiceiurile. Iar partea din creier (hipocampus), care îți conduce comportamentul automat zi de zi, este ceea ce va determina dacă o să atingi aceste obiective.

Dacă nu îți dezvolți obiceiurile la nivel non-conștient, care includ imaginea de sine pentru modul în care îți vezi viața, nu vei atinge niciodată aceste obiective. Are sens, nu?

  1. ALINIAZA-ȚI PĂRȚILE CONȘTIENTE ȘI NONCONȘTIENTE ALE CREIERULUI 

Trebuie să ai o mentalitate sănătoasă, un set de abilități și o acțiune setată atât la nivelul nonconștient, cât și la nivelul conștient, astfel încât să existe o aliniere între cele două părți ale creierului.

the blowup UN4PadDppAU unsplash

  1. ÎMBUNĂTĂȚEȘTE-ȚI MENTALITATEA ȘI ABILITĂȚILE

Fiecare rezultat pe care îl primești este un efect direct a ceea ce crezi că este adevărat despre tine însuți: valorile, obiceiurile și emoțiile tale. Este fie că ai credințele, valorile, obiceiurile și emoțiile corecte, fie trebuie să le “actualizezi” pentru a se potrivi cu rezultatele dorite.

O oră pe zi pentru a-ți îmbunătăți mentalitatea și setul de abilități este tot ce îți trebuie!

  1. ÎNVĂȚĂ CUM SĂ ÎȚI GESTIONEZI EMOȚIILE ȘI SENTIMENTELE CARE SUNT NEPLĂCUTE

Învață tehnici de mentalitate , tehnici care sa te ajute să încadrezi lucrurile care ți se întamplă- nu trebuie să te învinuiești pentru o anumită acțiune sau să o justifici, trebuie să fi responsabil de emoțiile, atitudinea și actiunile tale.

  1. CREAZĂ RITUALURI DE SUCCES ZILNICE

Cu cât ai mai multe ritualuri, procese și sisteme de succes pentru a-ți activa centrele motivaționale ale creierului, cu atât devine mai ușor să obții succesul. . . și să faci din asta un automatism al creierului. Cu cât înveți mai mult cum să creezi un ritual de succes pentru ziua , săptămâna, luna , anul tău, cu atât devine mai puțin dificil să resetezi punctul de așteptare din creier pentru a putea obține acel succes.

  1. ÎNCONJOARĂ-TE DE OAMENI DE SUCCES ȘI CARE TE SPRIJINĂ

Ceea ce am învățat de la mentorii și antrenorul meu este că merită să plătești pentru cunoștințe specializate de la experți, nu doar de la oameni care au opinii. Dacă dorești să câștigi un milion de dolari (indiferent dacă este în valoare netă sau pe parcursul unui an), cel mai bun lucru de făcut este să înveți de la cineva care a realizat-o deja sau care o face deja chiar acum.

Dacă vrei să fii sănătos, găsește pe cineva sănătos și urmează-i ritualurile, procesele și sistemele. . . și adaptează-le la nevoile tale specifice.

sursă: https://blog.myneurogym.com/7-key-life-lessons-for-your-success

Leave a Reply