Acumen și Mindcode…

Printr-un complex de exerciții interactive menite să dezvolte abilitățile fizice, mentale, senzoriale și cognitive, lansează serviciile corporate de dezvoltare a performanței.

Acumen Sport România, în parteneriat cu Mindcode, lansează în exclusivitate servicii corporate de dezvoltare personală, individuale și de grup, având la bază antrenamente fizice, mentale, senzoriale, cognitive, vizuale de înaltă performanță.

Acumen Sport Romania este primul centru din țara noastră care oferă antrenamente interactive cu scopul de a ajuta sportivii de performanță să conștientizeze importanța stabilirii unor obiective concrete, să le atingă și să le depășească. Mai precis, metoda Acumen ajută sportivii să gândească mai rapid atunci când se află pe teren, să-și îmbunătățească timpii de reacție, să ia deciziile corecte în cel mai scurt timp posibil, să gestioneze situațiile limită și să-și stăpânească emoțiile.

La nivel senzorial lucrăm atât cu simțurile proprioceptive (kinestezic, vestibular, musculo-tendinos), cât și cu cele exteroceptive (văz, auz, simț tactil). În sportul de performanță abilitățile vizuale sunt extrem de importante deoarece, conform studiilor specialiștilor, în jur de 80% din informație se transmite către creier pe calea vizuală. Datorită tehnologiei performante de care beneficiem putem antrena aceste abilități, inclusiv vederea periferică, o abilitate greu de antrenat și îmbunătațit. Antrenamentele congnitive cresc viteza și eficiența în luarea deciziilor, antrenează atenția și memoria, cresc precizia. Antrenamentul cognitiv reprezintă introducerea unor stimuli – auditivi, vizuali, tactili – la care persoana reacționează, bineînțeles, cu rapiditate maximă”, a explicat Valentin Brezeanu, general manager Acumen Sport România.

Aceleași tipuri de exerciții, bineînțeles adaptate la nivelul fizic al fiecărei persoane, pot fi folosite cu succes de oricine își dorește să își crească atenția și concentrarea, abilitățile vizuale, timpul de reacție, să își gestioneze mai bine emoțiile și situațiile de criză, atât pe plan profesional, cât și personal.

Împreună cu Mindcode dorim să ducem serviciile de dezvoltare personală la un alt nivel. Pe lângă exercițiile fizice, cognitive și senzoriale, antrenamentele mentale vor ajuta persoana să-și crească încrederea în sine, auto-motivarea, concentrarea auto-cunoașterea, echilibrul emoțional, toleranța la eroare. Dezvoltăm valori, atitudini și obiceiuri”, a adăugat Valentin Brezeanu.

Mindcode, cu o importantă experiență pe piața serviciilor de dezvoltare personală, are o abordare cladită pe motivația internă, în jurul nevoii de a face lucrurile pentru că ele contează, pentru că ne place și pentru că sunt părți ale unui ceva important pentru noi și pentru lumea în care trăim. Mindcode te învață cum să-ți hrănești valorile, atitudinea și motivația, astfel încât să-ți folosești la maximum competențele și abilitațile dobândite care, împreună cu acțiunea propriu-zisă, te conduc spre rezultatul dorit.

Vei ști cum gândești și cum îți folosești mintea, cum să utilizezi limbajul și cum te afectează acest lucru și cum să îți comanzi acțiunile ca să-ți atingi scopurile. Programele Mincode pot fi încărcate și utilizate cu succes indiferent care este domeniul în care îți desfășori activitatea, din momentul în care te decizi că îți dorești să îți atingi obiectivele în cel mai eficient mod și să trăiești un stil de viață integrat, un echilibru între viața personală și cea profesională“, a declarat Mihaela Ioanițescu, owner Mindcode.
Cu 3 luni în urmă, am avut ocazia să-i întâlnesc pe Ana și Valentin Brezeanu de la Acumen Sport România și, după o oră de discuții, am realizat cu toții că avem același vis și aceeași viziune: să antrenăm oameni care-și doresc să performeze, indiferent de domeniul în care activează, să formăm oameni fără constrângeri și auto-limitări. Și uite așa am creat fundamentul noului parteneriat Acumen – Mindcode“, a adăugat Mihaela Ioanitescu.

Pachetele de servicii oferite de Acumen Sport România și Mindcode companiilor includ atât antrenamente individuale – 8 sedințe lunare de antrenamente fizice și mentale, cât și de grup – cu o durată de o zi. De asemenea, pot fi organizate și evenimente corporate, în funcție de solicitările și nevoile clienților.

Acumen Sport Romania, o franciză a Acumen Internațional, s-a lansat oficial în februarie 2018. În cele 3 luni de activitate, în centrul Acumen se antrenează deja zeci de sportivi, printre care Maxi Oliva (fotbal), Alina Dumitru (judo), Sergiu Hanca (fotbal), Claudiu Dumitru (volei), Max Thaller (volei).

Primul centru Acumen a fost deschis în Argentina în anul 2006. În cei peste 12 ani de activitate, în centrele Acumen Argentina s-au antrenat zeci de sportivi de performanță, printre care Radamel Falcao (fotbal), Teófilo Gutiérrez (fotbal), Guillermo Coria (tenis), Mauro Giallombardo (automobilism), Jose Acasuso (tenis), Luciana Aymar (hochei pe iarba), Esteban Guerrieri (automobilism), Paula Pareto (judo), Giovani Simeone (fotbal), Juan Sebatian Veron (fotbal), echipa națională de hochei pe iarbă feminin din Argentina (Las Leonas), dar și echipa națională de rugby masculin.(Los Pumas).

Mindcode a fost înființată în 2015 de Mihaela Ioanițescu, Master Practitioner în NLP, Consultant Inventory Work-Atitude-Motivation, cu experiență de mai bine de 15 ani în domeniul resurselor umane. Mincode a contribuit semnificativ la îmbunătățirea performanțelor (atât individuale cât și de grup) angajaților din companii precum ING (Gara de Nord), Toyo Motor, Paylogic sau FMS.

Mai multe informații găsiți pe: www.mindcode.ro

Open chat